Verdien geld met affiliate marketing!

Affiliate marketing
Beschik je over een website met veel maandelijkse bezoekers dan is affiliate marketing wellicht een ideale oplossing voor jou om (veel) geld te gaan verdienen. Allereerst zullen we moeten gaan kijken wat affiliate marketing nu eigenlijk inhoud. Affiliate marketing houdt in dat je advertenties van producten en services van bedrijven op je website plaatst. Mocht een bezoeker klikken op deze advertentie en vervolgens op de website van de adverteerder het product of dienst aanschaft, dan ontvang je van de adverteerder een commissie. Affiliate marketing is dus niets anders als een samenwerkingsverband tussen twee partijen waarbij de ene partij de andere promoot op commissiebasis.

Betrokken partijen
Adverteerder: dit is de partij die zelf producten en diensten aanbiedt op het internet, meestal in de vorm van een webwinkel. De adverteerder stelt het promotiemateriaal beschikbaar aan de affiliate en bepaald ook vooraf wat de vergoeding is bij welke actie.

Affiliates: de affiliate is de website- eigenaar en stuurt met behulp van het ter beschikking gestelde promotiemateriaal zijn of haar bezoekers door naar de webshop van de adverteerder.

Affiliate- netwerk: dit netwerk fungeert als tussenpersoon tussen de adverteerder en de affiliates. De affiliate- netwerken verzorgen de juiste afhandeling van betalingen aan de affiliates en het doormeten van geplaatste verkopen en leads. Voorbeelden van affiliate- netwerken zijn: Daisycon, Zanox-M4N en Tradetracker.  Affiliatenetwerken maken het mogelijk voor affiliates om meerdere adverteerders te promoten binnen één interface. Meer affiliatenetwerken zijn te vinden in de blog ‘De top 10 affiliatenetwerken van 2012 geschreven op Marketingfacts.nl door Danny Oosterveer.

“No cure, no pay”
De vergoedingsstructuur van affiliate marketing is gebaseerd op het principe van no cure no pay. De adverteerder betaald de affiliatie alleen bij resultaat. De betaling kan plaatsvinden op basis van PPA (pay per action), PPC (pay per click),  PPL (pay per lead) , of PPS (pay per sale).

Voordelen & nadelen
De voordelen van affiliate marketing zijn:

  • dat er geen producten of diensten ingekocht hoeven te worden om geld te verdienen;
  • dat de adverteerder/handelaar ook de rest van het verkoopproces zelf uitvoeren. Denk hierbij aan de opslag, verzending en eventueel retourneren van producten;
  • dat affiliate marketing zeer snel kan werken. Binnen enkele minuten kan je als website- beheerder al omzet gaan maken;
  • affiliates voor adverteerders/handelaars  ideale werknemers zijn aangezien de adverteerders alleen hoeven te betalen wanneer het gewenste resultaat is behaald.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan affiliate marketing zoals:

  • dat je als affiliate alleen een deel van de totale winst van het product dat je verkoopt verdient;
  • dat je als affiliate geen controle hebt over het product of dienst omdat ze beide eigendom zijn van de adverteerder/handelaar. Prijswijzigingen of het bijvoorbeeld stopzetten van de verkoop kan grote gevolgen hebben voor de omzet van de affiliate.

Wil je aan de slag gaan met affiliatemarketing ? In het artikel ‘Affiliatemarketing voor beginners’ wordt stap voor stap uitgelegd hoe je affiliatemarketing  kan gaan inzetten. In het verhaal op Marketingfacts.nl over de actieve aanpak die succes kan afdwingen bii een affiliatieprogramma zijn meer tips & trucs terug te vinden over hoe je het beste kunt omgaan met affiliatemarketing.

Achtergrondinformatie

Bron: Paypro, 2013
Bron:Affiliateblog, 2013
Bron: Ondernemeneninternet, 2013
Bron: Websiteacademie, 2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s